Under denna arkivflik kan ni ta del av hela RHK´s historia.

RHK bildades 1978

Nedan kan ni klicka på varje årtal och se historien år för år. Alla bilder från 1997 till idag kommer från Bengt-Åce Gustavsson (Racefoto) och även de flesta texter från 2002 och framåt, men det finns även material som är producerat av andra journalister, framför allt kommer ni att få se många alster från Michael Hoffstedt, som var en flitig reporter under många år. Resultaten finns publicerade på www.svenskracing.se där man även får med mer statistikuppgifter. 

Första gången vi har dokumenterat historisk racing i Sverige var vid Kanonloppet i Karlskoga 1966. Det har körts vissa klasser med historisk racing vid flera andra tillfällen, men det var alltså 1978 som det blev organiserad historisk racing i Sverige.

Det är i princip omöjligt att bygga ett sådant här arkiv så att det täcker all information till 100%. Ni kommer att se att det finns luckor här och där i historien. Det är då som NI som läser det här kan göra en insats. Har NI möjligen något av det material som saknas är vi mycket tacksamma om ni hör av er så att vi kan fylla på med mera information. Maila gärna ert material till: bengan@racefoto.se.

Tackar på förhand

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram