Historic Racing Nordic Cup 2006

TommyBrorsson

Den historiska racingserien har körts i Sverige sedan 1978. I år har man även kört en Nordisk Serie med en deltävling i varje land. Idén är god med mera samarbete över gränserna. Det har redan varit ett flertal förare från de Nordiska länderna som kört strötävlingar i grannländerna. Tyvärr blev planeringen av tävlingshelgerna inte de bästa i år. Första deltävlingen kördes i Karlskoga före midsommar de övriga tre tävlingarna kördes tre helger i rad i slutet av augusti. Den Danska deltävlingen kördes på Sturup Raceway, den Finska på Ahvenistobanan i Hämeenlinnna och den Norska kördes på Vålerbanan. Dessutom gick den svenska finalen i Falkenberg som en fjärde helg i raden.

För att få ta poäng krävdes att man körde minst två deltävlingar. Ingen mäktade med att köra alla fyra, elva förare körde tre deltävlingar och 22 förare körde två. Våra svenska förare tog flest segrar och flest medaljer. Tommy Brorsson vann till och med två klasser. –Vi har jobbat i tre år med att få till en Nordisk Cup. Vi är långt ifrån färdiga med conceptet, men en bra bit på väg, säger Conny Johansson från RHK.

Här följer alla medaljörer från Nordiska Cupen i år:

Slut resultatet i Historisk Racing NORDISK CUP 2006:

Klass: Standard – 65

1. Tommy Brorsson, Sverige
2. Tomas Gustavsson, Sverige
3. Dan Johansson, Sverige

Klass: Standard 1966 – 1971

1. Tommy Brorsson, Sverige
2. Clas Palmberg, Finland
2. Ilkka Lindstedt, Finland

Klass: GT – 1965

1. Rolf Busch, Norge
2. Per Broberg, Sverige
3. Jari Tabell, Finland

Klass: GT 1966 – 1971

Ingen som kvalificerade sig

Klass: Fvee B – C

1. Kim Petterson, Finland
2. Caj Hasselgren, Finland
3. Christer Ericsson, Sverige

Klass: FF 1600cc

1. Henrik Hansson, Sverige
2. Arne Evaldsson, Sverige
3. Björn Otterberg, Sverige

Klass: Sports 2000

1. Kåre Minnberg Sverige

Dessutom kördes en EM-deltävling på Mantorp Park, utan att göra så mycket väsen av sig... Resultaten kan ni i alla fall hitta här: 

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram