Formula Slicks

Falkenberg Classic - Final för RHK & SPVM.

Här hittar vi formelbilar från mitten av 60-talet och fram till förra seklets sista decennium. En bred tidsepok som innebar en fantastisk utveckling på det tekniska området. Det syns inte minst på bilarnas aerodynamiska hjälpmedel. Här återfinner vi givetvis de intressanta Formel 3 bilarna av klassiska fabrikat som Brabham, March och GRD. Även en och annan potent Formel 2 racer brukar dyka också upp på banorna. Detta var också en epok då det lanserades många enhetsklasser där motorn skulle komma från en standardbil, mest framgångsrik blev Formel Ford, i många år världens största racingklass. I heatet ryms även andra av tidens enhetsklasser, som till exempel Formel Super Vee och Formel Opel Lotus. Förarna från tiden då? Ja, ”vi som var med” glömmer väl aldrig Ronnie-Reine duellerna i F3. Picko var en föregångare här liksom Ulf Svensson. Nära nog alla de svenska förare som kommit någon vart i sin internationella racerkarriär har tävlat i någon av klasserna i detta heat. ”Lill-Lövis”, Gunnar Nilsson och Kenny Bräck är några av de främsta! I RHK har man samlat alla formelbilar med slicks i detta heat, medan Formel Ford har fått ett eget heat. När deltagarantalet har varit för lågt har även Sports 2000 körts tillsammans med dessa bilar.

Klasspappa:

RHK-Final + SPVM

Tomas Otterberg, tomas.otterberg@telia.com, 0723-687626

Falkenberg Classic
Falkenberg Classic

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram