– Grundad 1978 –

Hektisk racemånad

Plakat_løp_4/15.rudskogen.indd

Augusti månad är en hektisk tid för dem som håller på med historisk racing. I helgen kördes Köpenhamns GP. Det är en otrolig tillställning där de bygger upp en tillfällig bana mitt inne i huvudstaden. Det är en riktig folkfest där alla har det trevligt tillsammans och får höra riktig motorsång mellan husen!

Nästa helg körs klassiska Oldtimer GP på Nürburgring, en höjdpunkt för många förare från hela Europa (och kanske ännu längre ifrån…)

Helgen efter, (den 15-16 augusti) körs både Finlands och Norges största historiska tävlingar. I Finland kör man på den mycket speciella banan Ahvenisto som ligger mitt inne i staden Hämeenlinna. Det är rena berg-och dalbanan och banan körs som i en åtta med en bro på mitten!

I Norge kördes för några år sedan de mycket uppskattade racen på Vålerbanen som kallades Classic Sportscar Meeting. Nu gör norrmännen en ny satsning på Rudskogen istället den 15-16 augusti när de bjuder in till Asfalt Classic. Det är tonvikt på historiska bilar och förare från hela Norden är inbjudna. Där kommer de även att köra sina andra raceklasser, så det kommer att bli mycket att se på.

Rudskogenbanan fick en ordentlig ansiktslyftning för fyra år sedan. Det blev nästan en helt ny bana. Området från kurvan ”Slaktaren” och fram till långrakan är nästan som förr, men resten är helt nytt. Det är en riktigt utmanande bana med stora höjdskillnader. Hoppas många tar chansen att få uppleva denna mycket speciella bana!

Den 22-23 augusti körs Nostalgia Racingdays på Mantorp Park. Vi kan bara hoppas att alla är racesugna nu efter sommaruppehållet för nu kör vi!

Nostalgia Racing Days logga 2015

Bli medlem
Bli RHK-medlem redan idag genom att klicka här:

Klicka här!

Tävlingskalender

Här är tävlingarna som körs 2022:

20-22 Maj
Kinnekulle Historic Meeting

17-19 Juni
Velodromloppet Historic GP, Gelleråsen Arena

1-3 Juli
SSM, Ring Knutstorp

26-28 Augusti
Anderstorp Race Festival

16-18 September
Falkenberg Classic

Slumpvald Bild:
Anderstorp Historic Race
Arkiverat