RHK Säsongen 2016

RHK:s säsong 2016 är inte allt för långt borta

Vinterns arbete i garagen börjar närma sig sitt slut och aktiva inom historisk racing är redo för en ny säsong – detta gäller väl även dig?

Vi får börja med att tacka alla, förare, arrangörer och publik, som bidrog till att 2015 blev en lyckad säsong och räknar med att alla kommer att göra sitt yttersta för att 2016 ska bli minst lika bra!

Vi inom RHK, tillsammans med våra tävlingsarrangörer, jobbar i alla fall för högtryck för att förutsättningarna för en fantastisk säsong ska finnas.

Vi hoppas att ni är sugna på att komma ut på banorna och att ni sluter upp mangrant till vår första tävling på Kinnekulle!

RHKRM

Riksmästerskap 2016

Nytt för i år är att vi kommer att köra om två RM-tecken. De klasser som är utvalda detta år baseras på antalet klassdeltagare under 2015. För att poäng ska delas ut måste det minst vara åtta startande i klassen i heatet. Alla heat under säsongen ingår i poängsammanräkningen för RM.

RM-tecken Standardvagnar

  • CT1 1955-1961 0-1000 ccm
  • CT6 1962-1965 0-1000 ccm
  • CT7 1962-1965 1001-1300 ccm

RM-tecken Formelbilar

  • Formel Vee 1965-1968 1300 ccm
  • Formel Vee 1969-1971 1300 ccm
  • Formel Ford/2c 1982-1990 1600 ccm

Reglerna för RM hittar du här http://web.sbf.se/regler/up/15/HB_RA_RM_regler-2016.pdf

Tävlingskalendern 2016

Anmälan till nedanstående tävlingar hittar du på https://www.rhkswe.org/tavlingar/ och de är redan nu öppna för anmälan. Tävlingsinbjudan finns i skrivande stund endast för Kinnekulle Historic Meeting och Velodromloppet Historic Grand Prix men de övriga inbjudningarna läggs till allt eftersom.

368-logo

13-15 maj Kinnekulle Historic Meeting, Kinnekulle Ring
Kinnekulle Ring är ordentligt kuperad med flera krön och svackor. Den snabba kurvan under bron efter rakan är blind och har blivit en klassiker, som kräver både mod och rätt placering av bilen.

Tävlingen arrangeras av Stockholms Sportvagnsklubb (SSK) och präglas av gemytlig stämning i goda vänners lag. I år arbetas det intensivt för att det ska bli ett stort heat med Formel Juniors och F3/500!

Velodrom

17-19 juni Velodromloppet Historic Grand Prix, Karlskoga Motorstadion
Gelleråsen är en ganska flack bana som erbjuder hög toppfart, snabba kurvor och långsamma hårnålar. Banan är utmanande både för dig som förare och din bil.

Velodromloppet arrangeras av RHK och är Sveriges största historiska biltävling, som inte bara lockar till sig många deltagare utan även en stor publik. Till Velodromloppet kommer inte bara de ”vanliga” standard- och formelbilarna utan där ses även underbara förkrigsbilar, Nordisk Special, Midgets och Formel Juniors.

Vid sidan om tävlingarna är det uppvisning med historiska motorcyklar, exklusiv bilutställning samt en finbilsparkering utöver det vanliga. Publik och deltagare uppmanas att klä sig som man gjorde när det begav sig och priser kommer att delas ut till dem som klätt sig bäst. Dessutom kommer det att erbjudas marknad och trevliga serveringar.

922801_1029718360424026_7671342693231151111_n

1-3 juli Svenskt Sportvagnsmeeting, Ring Knutstorp
Ring Knutstorp är en härligt svängig och kuperad bana. De som lärt sig hitta ”rätt” spår runt banan har definitivt en fördel. Detta gäller dock inte hårnålen ”Idioten” eftersom man inte kan köra fel där, inte rätt heller för den delen.

SSM arrangeras av MSCC vars mål är att erbjuda Sveriges gemytligaste och mest sevärda motorhändelse med många tävlande och stor publik. Till tävlingen är förutom våra historiska klasser även klasser för Roadsport, Modsport, RS och Clubman inbjudna.

Nostalgia Racing Days logga 2015

19-21 augusti Nostalgia Racingdays, Mantorp Park
Mantorp kombinerar ganska långsamma partier som hårnålar, nittiogradare och chikan med långa snabba raksträckor. Den snabba startkurvan är ofta en favorit där man har mycket att vinna genom att kunna balansera bilen på gränsen.

Det är nu tredje året som tävlingen arrangeras och det har varit ett bra event sedan start. Förutom att deltagarna får rejält med körtid utvecklas kringarrangemang för bilklubbar, bilrally, utställning och marknad ständigt.

16-18 september Falkenberg Classic
En av Sveriges snabbaste banor tack vare få långsamma partier. En enda miss kan ge lägre fart ett helt varv så här handlar det om att låta bli misstagen! Att få till kombinationen Nyhemskurvan och Esset är utslagsgivande.

Falkenberg Classic har varit platsen för både RHK:s och Sportvagnsmästerskapens finaler i många år och eventet lockar många deltagare. Tävlingen arrangeras av Falkenbergs MK och i år har de sett till att tävlingen inte kolliderar med Goodwood Revival!

Förutsättningarna för en lyckad säsong

Med en bra kalender och erfarna arrangörer är förutsättningarna för ett lyckat 2016 på plats. Nu är det upp till dig som deltagare att se till att det blir riktigt bra. Se nu till att planera in tävlingarna i din kalender så att vi får möjlighet att träffas riktigt många gånger under året!

Hjärtligt välkomna! /RHK

Länkar:
Racerhistoriska klubben: https://www.rhkswe.org
Facebook Velodromloppet: https://www.facebook.com/velodromloppet
RM-regler: http://web.sbf.se/regler/up/15/HB_RA_RM_regler-2016.pdf
Tävlingsanmälan och inbjudningar: https://www.rhkswe.org/tavlingar/
Hitta till banorna: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zxkiHLkJkUhg.kVzSQfTkZFl4
SSK: http://www.sskserien.se/
Karlskoga Motorstadion: http://www.karlskogamotorstadion.com/
Svenskt Sportvagnsmeeting: http://www.sportvagnsmeeting.se/
Mantorp Park: http://www.mantorppark.com/
Falkenbergs Motorklubb: http://www5.idrottonline.se/FalkenbergsMK/

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram