– Grundad 1978 –

Micke Östberg

Micke Östberg fick mottaga RHK´s vandringspris Ronnie Petersonstatyn till folkets jubel.

Micke Östberg fick mottaga RHK´s vandringspris Ronnie Petersonstatyn till folkets jubel.

Micke Östberg har avlidit efter en tids sjukdom, han blev 58 år. Micke hade ett stort racinghjärta och han brann för historisk racing och allra helst om det fanns en V8 under huven. Micke var en stor profil i RHK-depån och det gick aldrig att ta miste på var teamet stod någonstans. Det var det största teamet där det var hålligång med ljud och ljus hela tiden. De bjöd förbipasserande på popcorn.

Micke hade energi som få och han engagerade många människor i sin närhet. Han sålde bilar och såg till att synas i tidningen Gasoline. Micke såg också till att locka till sig nya förare som kom in i historisk racing.

Micke började racing med att köra Camaro Cup i slutet av nittiotalet. Efter ett litet uppehåll dök han upp i RHK 2006, och vann i sin första tävling!

Tyvärr drabbades Micke av cancer och han kämpade hårt mot denna sjukdom. Vid årets Velodromlopp fanns Micke på plats, men han orkade inte köra racet. Han fick ta emot RHK´s finaste vandringspris, Ronnie Petersonstatyn, för sina insatser för historisk racing. Micke blev mycket rörd och glad över detta pris.

Vi får hoppas att det finns gott om V8:or ovan där…

Bli medlem
Bli RHK-medlem redan idag genom att klicka här:

Klicka här!

Tävlingskalender

Här är tävlingarna som körs 2022:

20-22 Maj
Kinnekulle Historic Meeting

17-19 Juni
Velodromloppet Historic GP, Gelleråsen Arena

1-3 Juli
SSM, Ring Knutstorp

26-28 Augusti
Anderstorp Race Festival

16-18 September
Falkenberg Classic

Slumpvald Bild:
2gt080615-087
Arkiverat