60:års jubileum för Hedemora Loppet!

 

 

 

 

hedemorabild-kak-biltavling_02
Copyright: Hedemora Bild

Hedemora54

Nu i maj är det 60 år sedan KAK arrangerade det internationella HEDEMORA LOPPET för sportbilar och det tycker vi, och många vi varit i kontakt med, ska uppmärksammas. Efter att förra året framgångsrikt ha firat 80 år sedan VRAM GRAND PRIX FÖR AUTOMOBILER i Skåne blickar vi nu mot södra Dalarna och de tävlingar som Prins Bertil var en drivande kraft bakom.

Vi vill arrangera en fest utifrån samma idé som vi hade förra året i Vram där vi bjuder in fordon vars modell var aktiv det år som firas. I det här fallet är det sådana fordon som var aktiva 1954, vare sig de då var begagnade med några år på nacken, eller tillverkade senare och identiska med 1954 års version, och såklart bjuda in överlevare av deltagarlistan. Både förare och fordon, liksom fordon som kunde varit med när det begav sig.

RHK´s kontaktperson angående detta evenemang är Frank Högman frank.hogman@helixverktyg.se

Här finns det en hemsida där ni kan läsa mer om arrangemanget:

Resultatlistorna hittar ni här: 

hedemorabild-kak-biltavling_01
Copyright: Hedemora Bild

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram