Anmälningstiden ute för Knutstorp Revival

RHK-finalen i Falkenberg.

Nu har anmälningstiden för Knutstorp Revival gått ut. Man siktade på 350 deltagare, men det landade på 280. En fullt acceptabel siffra oavsett. I mån av plats tar man naturligtvis emot efteranmälningar. Heatet för förkrigsbilar utgår då det endast var två bilar anmälda. Sports 2000 slås ihop med Classic Formula.

För första gången öppnar Knutstorp Revival upp för motorälskare mellan 24-25 maj med en träningsdag för de deltagande bilförarna den 23 maj. Utöver den nostalgiska racingupplevelsen på Knutstorp Revival utlovas även motorcykeluppvisningar i dödstunnan, flyguppvisningar, historiska trampcyklar, utställningsområde och jazzmusik. I restaurangtältet på plats kommer det finnas flertal krogar, en champagnebar, vin och musikunderhållning.

Bugattitävling skriver svensk motorhistoria

Elva stycken Bugattis ifrån Sverige och Danmark kommer att delta i Knutstorp Revival, vilket är helt unikt och har aldrig tidigare inträffat i svensk motorhistoria. Som pricken över i:et kommer den Bugatti som deltog i både Rämenloppet och Vrams Grand Prix att delta.

För de trogna eldsjälarna inom motorhistoria kommer 5 bilmuseum att finnas på plats; SAAB och Volvo’s Bilmuseum, Autoseum, Motala Motormuseum och Sparrreholms Slotts Bilmuseum. Samtliga museum tar dit guldkorn och visar upp dem på området. Även tretton bilklubbar har anmält att de kommer och visar upp sina bilar. Det är fler förkrigsracers anmälda än någonsin i svensk motorhistoria. I skrivande stund är 32 förkrigsracers anmälda och fler väntas.

Knutstorp Revival andas 20-80-tal och för att få en stiltrogen känsla är det obligatorisk klädsel från tidseran för alla besökare. Evenemangets bäst klädda kommer att utses av en jury.

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram