– Grundad 1978 –

Årsmöte och ny ordförande i RHK

RHK´s årsmöte i Jönköping
Hans Hillebrink (tv) tog över ordförandeskapet i RHK från Pelle Svensson (th).

RHK höll sitt årsmöte i Jönköping lördagen den 21:a mars.

Pelle Svensson hade aviserat att han avgår som ordförande på grund av tidsbrist. Valet stod mellan Eva-Lisa Andersson och Hans Hillebrink. Hillebrink blev vald med en bred majoritet.

Hillebrink har varit RHK´s revisor i många år och hans post övertogs nu av Lars Ohlsson.

Anders Jensen tackade för sig i Valberedningen och hans plats övertogs av Pelle Svensson.

Det blev omval på resterande platser.

Några motioner behandlades och mötet blev informerad om Velodromloppet Oldtimer GP som kommer att bli RHK´s stora arrangemang i år, kanske det största någonsin.

Lars-Göran Sjöberg fick mottaga vandringspriset ”Torstens Memorial” och han passade på att informera om den Engelska klassen Formula Junior Silverline som kommer att vara med på Velodromloppet. Anmälan till den klassen går ut redan den sista mars och startfältet är i princip fullt. (Anmälan till denna klass görs direkt till England. Blir klassen överfull kommer dessa förare erbjudas plats i andra heat.)

Bengt-Åce Gustavsson informerade om att Erik Berger fyller 90 år i sommar och att detta skall firas i Bengtsfors den 17-18:e juli. Bengtsfors MotorClub fyller 65 år och fredagen den 17:e juli körs en jubileumstävling i Bengtsfors där RHK-förare är välkomna att deltaga. Det blir en Rallysprint/Regularity där det går ut på att köra två åk på så lika tid som möjligt. För att anmäla sig och för att läsa all information om denna tävling, se denna länk.

Bengt-Åce håller på att skriva en bok om Erik som går att förbeställa här: 

Erik har drivit en bosättningsaffär hela livet där han har sålt presentartiklar. Han vill därför inte ha några presenter själv nu när han fyller 90 år. Han vill hellre att ni skänker pengar till Barncancerfonden. Vi har därför tagit fram ett dekalpaket. Ni får fyra dekaler där det står att ni gratulerar Erik samt att pengarna går till Barncancerfonden. Läs allt om detta här. 

RHK´s årsmöte i Jönköping RHK´s årsmöte i Jönköping DekalReklamaffischPosterMotorfestivalen

Bli medlem
Bli RHK-medlem redan idag genom att klicka här:

Klicka här!

Tävlingskalender

Här är tävlingarna som körs 2022:

20-22 Maj
Kinnekulle Historic Meeting

17-19 Juni
Velodromloppet Historic GP, Gelleråsen Arena

1-3 Juli
SSM, Ring Knutstorp

26-28 Augusti
Anderstorp Race Festival

16-18 September
Falkenberg Classic

Slumpvald Bild:
3stdny120708-231
Arkiverat