Årsmötet avklarat

_C3A0480

Det 39:e årsmötet för Racerhistoriska Klubben avhölls i Jönköping den 18:e mars.

Ett trettiotal medlemmar hade hörsammat inbjudan till mötet. Det blev lite förändringar i styrelsen. Sture Danielsson och Lars-Göran Hagman tackade för sig, efter drygt 20 år vardera i styrelsen. Danielsson fick mottaga Torstens Memorial och Hagman fick Presidents Trophy. Dessutom kommer Bruno Rösler att tilldelas Guldratten senare i vår. Ersättare blev Lena Ljungdahl och Jan Christians. Klubben valde också in Lars Palmkvist som nytt miljöombud. Årsmötet flöt på snabbt och det fanns inga motioner att behandla i år. Ekonomin är god och klubben är rustad för nya investeringar.

Ordförande Hillebrink informerade om turerna kring Formel Ford och önskan från fjolårets årsmöte om att utöka klassen till att även innefatta årsmodellerna 1991-93. RHK´s styrelse hade, precis som årsmötet beslutade, lämnat in en ansökan till historiska utskottet om denna utökning av klassen. Utskottet ogillade dock denna ansökan och avslog RHK´s begäran med hänvisning till att bilar nyare än 1990 ej kan klassas som historiska. Eftersom RHK har valt att följa FIA´s rekommendationer är detta ärende avslutat.

Hillebrink manade också till eftertanke när det gäller att ha ett vårdat språk i forumet. Hårda ord och mobbing hör absolut inte hemma där! (Se detaljerad beskrivning här:)

Våren är här och racingsäsongen skall snart dra igång. Magnus Ek håller i en licenskurs för formelbilsförare den 7:e april på Mantorp och SSK har licenskurs under testhelgen på Kinnekulle Ring den 22-23:e april. Standardbilar får testa båda dagarna, medan formelbilar endast kör söndagen den 23:e. Hillebrink manade också på alla som skruvar hemma i garagen så att ni hinner bli klara i tid så att ni kan vara med på Kinnekulle vid premiären i maj. Av tradition har det alltid varit svårt att få upp deltagarantalet vid premiärtävlingen varje år, men det skulle ju vara kul att få se fler bilar i år. Patrik Åström har dessutom personligen lovat att det skall bli bättre väder i år än i fjol :-).

_C3A0488

Sture Danielsson och Lasse Hagman avtackades efter många år av stort engagemang i RHK´s styrelse.

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram