Årsmötet i Jönköping

RHK höll sitt årsmöte, som vanligt på senare år i Jönköping.

Årsmötet flöt på bra utan några skandaler eller överraskningar och det blev omval på alla poster.

Kassören Anders Ek kunde stolt presentera ekonomin från 2017 där RHK gjorde sitt bästa år någonsin i klubbens historia!

Med detta glädjande besked satsar man nu mer än någonsin på årets Velodromlopp. Det är 20-årsjubiléum för Velodromloppet i år. En engelsk klass för Formula Junior blir årets gästklass. Det är 60 år sedan Formula Junior startades och det körs många olika jubileum runt om i världen för att hedra detta. Den nordligaste turnén innefattar två tävlingar i Baltikum + Karlskoga som kallas Curt Lincoln Trophy, uppkallad efter Nordens i särklass bäste Formel Junior-förare; finske Curt Lincoln. Han tog inte mindre än 38 segrar i klassen när det begav sig!

Det finns mycket att fira i år. RHK fyller 40 år, det är 50 år sedan man började köra Formel Ford i Sverige och Anders Ek har varit kassör i RHK i 20 år.

Efter årsmötet höll Jan Tromark och C G Wilke ett föredrag om Bilsportarvet och dess verksamhet.

Anmälan till årets racingsäsong är öppen och det har redan börjat strömma in anmälningar.

Säsongen inleds med en testhelg på Kinnekulle Ring i SSK´s regi den 21-22 april och sedan körs årets första tävling också på Kinnekulle Ring den 12-13 maj. Vi hoppas att ni har era bilar klara redan till testhelgen i april så att ni inte missar starten på årets säsong.

Bengt-Åce Gustavsson - www.svenskracing.se

Velodromloppet i sin moderna tappning startade 1998.
Anders Ek uppmärksammades för sina fina insatser som kassör under 20 år i RHK och mötet hoppades på att han skulle sitta 20 år till!
Klubben visade upp sina Regaliaartiklar som finns att köpa.
Jan Tromark och C G Wilke höll föredrag om Bilsportarvet.

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram