Asfalt Classic på Rudskogen

Saknar ni racingen nu under sommaruppehållet? Är ni trötta på sol och bad?

I så fall kan vi rekommendera tävlingen Asfalt Classic på Rudskogen den 10-12 augusti.

För några år sedan gjordes en stor satsning på historisk racing på Vålerbanen, och den ingick även en deltävling i RHK-serien i några år. Tyvärr lades den tävlingen ned, men sedan ett par år tillbaka satsar norrmännen på att återuppliva detta koncept igen, fast på Rudskogen. Det är inte en exakt kopia av det förra upplägget, utan snarare ett annat format. Huvudfokus denna helg är de historiska klasserna, men flertalet av de ordinarie norska klasserna är också med. Om ni har aldrig har kört på Rudskogen innan så ta chansen, för det är en modern bana i toppklass! Det är få förare som inte brer ordentligt på smilbanden när de har kört på banan.

Ambitionen är att återuppbygga samarbetet med Sverige och Danmark igen för att få igång ett utbyte där förarna från de Skandinaviska länderna kommer och kör hos varandra.

Ni hittar all information om denna tävling på hemsidan: https://www.racingnm.no/.

Ni anmäler er genom samma anmälningssystem som för RHK. Enda skillnaden är att ni trycker på Racing NM-logotypen i huvudmenyn på första sidan. Dock är klassindelningen lite annorlunda i Norge så läs noga i vilken klass er bil skall passa in.

 

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram