Ellen Svanberg blev årets Dalslands Ring stipendiat

Ellen Svanberg fick årets Dalslands Ring stipendium.

Det startades en arbetsgrupp 2002 som ville skapa en ny Dalslands Ring men trots hårt kämpande, med eldsjälen Peter Jacobsson i spetsen, tvingades man ge upp drömmen om en ny racerbana i Dalsland. De pengar man hade samlat in genom andelsköp och sponsorer omvandlades till en fond för unga motortalanger i Dalsland.

Årets stipendiat blev Ellen Svanberg från Frändefors som tävlar för Bengtsfors MotorClub. Ellen har nyss avslutat sin militärutbildning och hon håller för närvarande på att renovera två racerbilar, en Austin A35 och en Formel Vee. Hon har inte hunnit köra så många tävlingar ännu, men har stora planer för framtiden.

Peter Jacobsson och Sofia Falkman från Dalslands Sparbank i Mellerud delade ut priset till Ellen. Troligen var det sista gången detta stipendium delades ut, för pengarna är slut i stiftelsen. Jacobsson hoppades dock på att Dalslands Sparbank fortsätter att premiera Dalslands motorungdomar även i framtiden med sina egna fonder.

Sofia Falkman från Dalslands Sparbank delade ut prischecken till Ellen Svanberg.

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram