Erik Berger 90 år

ErikBergerBokenFramsida

Den största händelsen i Dalsland 2015, och kanske i hela racingsverige (!) är att Erik Berger fyller 90 år!

Det kommer att bli ett stort partaj i Bengtsfors helgen den 17-19 juli. Vi har många saker att fira; Eriks affär fyller 100 år, Bengtsfors MotorClub fyller 65 år och motorklubbens syförening fyller 50 år. Dessutom är det nästan 50 år sedan Dalsland Ring invigdes! Från motorklubbens sida tänker vi arrangera en jubileumstävling fredagen den 17:e juli, där vi försöker få till ett riktigt stjärnspäckat startfält. Tävlingen går ut på att alla skall köra en vändsträcka på asfalt två gånger och den som har den minsta tidsdifferensen mellan åken vinner. Vi kommer att bjuda in både rally, rallycross och racingförare. Stig Blomqvist, Janne ”Flash” Nilsson, Kenny Bräck och Holm Jacob Matheson (Norges okrönte backkung) har redan tackat ja och vi hoppas kunna fylla på med flera trevliga namn efterhand. Anmälan är öppen och det är bara att hänga på. Ni hittar all information på denna hemsida: 

Lördagen den 18:e juli kommer vi att fira Erik. Då stänger vi av hela Storgatan i Bengtsfors och bjuder allmänheten på tårta! Ni kommer väl och deltar i firandet?

Boken om Erik Berger

Det är knappast någon hemlighet att jag har följt Erik Berger på nära håll i många år nu. Jag har varit hans presschef sedan comebacken 1997 och jag har varit med på de flesta tävlingar. I och med arbetet med filmen om Dalsland Ring fick jag även god kunskap om hans tidiga karriär. Filmen blev klar 2004. Ända sedan dess har jag funderat på att skriva en bok om Erik, men jag har aldrig kommit till skott. Nu har jag bestämt mig, nu skall boken bli av! Jag har redan skrivit en bra bit nu. Först tänkte jag göra en bok som skulle innehålla precis allt, men så insåg jag att en sådan bok kanske bara tilltalar ett femtiotal superentusiaster. Nu har jag tänkt om. Boken kommer istället att innehålla mycket bildmaterial och mindre text. Det blir mest anekdoter och historier som är okända för de flesta.

Jag räknar med att boken skall vara klar lagom till racepremiären i vår. Ni kan beställa ert ex redan nu.

Ni som beställer före den 10/5 kommer att få ett signerat ex och ni kommer också stå med på en tacksida inne i boken. Priset är 300 kr.
Ni beställer genom att skicka ett mail till: bengan@racefoto.se där nu uppger ert namn och adress, eller så ringer ni till: 0703-40 93 00.
Skicka inga pengar, ni får en faktura tillsammans med boken sedan.

Vill ni synas som sponsor i boken? Kolla i så fall in den här länken:

Dekal

Presentdekalen & Barncancerfonden

Erik har jobbat i sin bosättningsbutik hela livet och numera bor han i en liten lägenhet. Han vill därför inte ha några presenter på sin födelsedag. Han vill hellre att ni skänker pengar till Barncancerfonden. Vi har därför tagit fram ett dekalpaket. Dekalerna kostar 200 kr, då får ni fyra st som ni kan sätta på er bil, eller var det passar. Förutom administrativa kostnader går hela behållningen oavkortat till Barncancerfonden. Genom att använda dekalen visar ni dels att ni vill gratulera Erik på hans stora dag + att ni stöttar Barncancerfonden. Ingenting skall dock vara enkelt i vårt byråkratiska land… Vi kontaktade Bancancerfonden och sa hur vi ville göra, men fick då till svar att av sekretesskäl kunde de inte lämna ut namnet på dem som har skänkt pengar! Vi har därför beslutat oss för en annan lösning: Ni får sätta in pengarna på det här Nordeakontot i stället: 4015 0110 002. Skriv ert namn i meddelanderutan och skicka sedan era adressuppgifter till min mail: bengan@racefoto.se. Jag kommer då att publicera era namn här på den här sidan, samt att jag skickar dekalerna i ett brev till er och sedan skickas pengarna vidare till Barncancerfonden.

Tackar på förhand

Bengt-Åce Gustavsson

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram