– Grundad 1978 –

Erik Berger gör comeback i Racing!

Falkenberg Classic

Falkenberg Classic 2015

I fjol körde Erik Berger sitt sista racinglopp vid RHK-finalen i Falkenberg. Erik hade fyllt 90 år och hyllats som världens äldste aktive racerförare. Festligheterna i Bengtsfors i samband med hans 90-årsdag gick till historien som ett av de mest lyckade arrangemangen i Bengtsfors.

Erik var mycket nöjd med avslutningen. Festligheterna var topp, insamlingen till Barncancerfonden gick suveränt och alla ville vara med och hylla bygdens store son.

Men det fanns tyvärr smolk i glädjebägaren… Avslutningsracet, det sista racet på en otroligt lång racingkarriär som startade redan 1947, det blev en besvikelse… Det kom en liten regnskur strax före start och teamet tog det ödesdigra beslutet att köra på slicks, i hopp om att det skulle torka upp snabbt. I den snabba högersvängen i Falkenberg tappade Erik fästet och satte sin bil hårt i muren. Det var absolut ingen värdig avslutning på en så lång och framgångsrik karriär.

Erik lovade att göra iordning bilen ”i fall att”. Hur som helst kunde den ju inte se ut som ett vrak. Erik ville inte ens se på bilen när han kom hem, men Bengt & Mattias Olofsson samt Per-Olov Eliasson lade ned mycket möda under vintern för att laga upp bilen igen.

När Bengtsfors MotorClub firade 50-års jubiléet av Dalsland Ring i somras provade Erik bilen för första gången sedan kraschen i fjol. Tävlingen i Bengtsfors var en rallysprintregularity där Erik slutade på femte plats.

Erik började fundera och känna efter och kom till sist fram till ett beslut. Han ville göra om sitt sista race! – Jag har grämt mig i snart ett år över den tråkiga avslutningen som det blev i fjol med kraschen. Allt annat runt om kring var helt fantastiskt och stämningen i Falkenberg var helt underbar. Jag har dock inte kunnat smälta det faktum att jag avslutade min karriär med en krasch. Mina mekaniker har sagt till mig att jag måste köra igen, nu när de har lagat bilen så fint. Det kändes skönt när jag äntligen kunde bestämma mig för att köra, sa Erik.

Till finalen kommer alltså Erik Berger Racing Team till start med Erik Berger, Anders Berger och Tomas Hall. Nu blir det nog garanterat sista gången dessa tre herrar tävlar på samma gång.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Bli medlem
Bli RHK-medlem redan idag genom att klicka här:

Klicka här!

Tävlingskalender

Här är tävlingarna som körs 2021:

22-23 Maj
Kinnekulle Historic Meeting

19-20 Juni
Velodromloppet Historic GP, Gelleråsen Arena

3-4 Juli
SSM, Ring Knutstorp

20-21 Augusti
Mantorp Classic Festival

18-19 September
Falkenberg Classic

Slumpvald Bild:
2fvee090614-168
Arkiverat