Historiskt Riksmästerskap

Melwin Nilsson leder RM i historisk racing.

Efter den massiva tävlingshelgen i Karlskoga under Velodromloppet Historisk GP har hemsidan nu uppdaterats med bilder och poängtabeller. Förutom en serietabell för varje klass samt en totallista har vi ju som bekant även ett riksmästerskap att köra om. Det är tre standardklasser som delar på en utmärkelse och tre formelbilsklasser på ytterligare en. Det måste vara minst 8 bilar som har anmält sig och klarat besiktningen inför en tävling för att poäng skall delas ut i respektive klass. Vid premiären på Kinnekulle Ring i maj var det bara en av dessa sex klasser som klarade denna gräns och det var Formel Vee klass C (1969-1971). Då hette segrarna Melwin Nilsson och Johan Lund.

Under Velodromloppet tog Thomas Marklund en dubbelseger, men eftersom han inte deltog på Kinnekulle räcker hans poängskörd ”bara” till en fjärdeplats i dagsläget. Melwin Nilsson leder RM-mästerskapet före Johan Lund och Claudio Menchini, som har smugit sig upp med jämna och fina resultat. Formel Vee klass B har Anders Bertilsson och Christer Oliw i topp, men de ligger på en total femteplats i formelbilsmästerskapet. Den tredje formelbilsklassen är Formel Ford J 1982-1990. Där har det tyvärr inte varit tillräckligt många startande i år ännu, därför har inga poäng delats ut.

På Standardbilssidan är det mycket jämnare. De tre klasserna är 1000cc Cupen E och F samt 1300cc-klassen (CT7). Jan Christians toppar E-klassen med 22 poäng, Per Skårner och Torbjörn Andersson har båda 22 poäng i F-klassen samt att Hans Beckert också har 22 poäng i 1300cc-klassen.

Jämnt så det förslår, men det är tre tävlingshelger kvar så mycket kan hända.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

 

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram