Nu stundar Velodromloppet Historic Grand Prix

Till helgen körs Velodromloppet Historic Grand Prix för historiska racerbilar. Över 200 förare har anmält sig och vi kommer dessutom att få se ett antal historiska motorcyklar.

Velodromloppet kördes som en historisk racingtävling första gången 1993, alltså firar vi 30 årsjubileum i år. Sedan 1998 har det varit ett årligen återkommande evenemang. Vi kommer att få se bilar och motorcyklar från perioden 1920-1990 och förhoppningsvis kommer publiken också att vara klädda i gamla kläder, precis som förarna i depån.

Vi kommer att få finbesök från ett par kända förare från England. Steve Soper var en av nittiotalets bästa standardvagnsförare. Han var fabriksförare för BMW i 13 år. Nu kommer han till start i Mats Bergryds Ford Boss 302 i den nya klassen för amerikanska bilar (Trans AM.) Han har med sig Henry Mann, son till den legendariske föraren Alan Mann. Han kommer att köra Bergryds Shelby Mustang i GT-klassen.

Det var tänkt att det skulle köras en Baltisk Cup för Formula Junior, men det blev för få deltagare varför cupen ej kommer att köras, men det hindrade inte att några förare ändå vill komma och köra Velodromloppet som det var tänkt. Mest långväga gäst är John Fudge från USA.

Nytt för i år är en parad av sportbilar som vi kallar ”Lars-Göran Widenborg Tribute”. Lars-Göran var en av dem som var med och bildade RHK 1978 och han har alltid varit starkt förknippad med sportvagnar. Eftersom Lars-Göran sliter med hälsan på ålderns höst ville hans kompisar göra något extra kul för honom och därför har man raggat ihop dessa häftiga bilar.

Nedan ser ni en snabb presentation av de olika klasserna som är med i år:

1000cc Cupen, Standard-65, GT/GTS/GTP-1965, STD & GT Ny 1966-71, Trans AM, STD & GT Ny 1972-1990 (inkl Grupp A), Formel Äldre (inkl Förkrigsbilar, F3 ”Midget”, Formula Junior och Nordisk Special), Formel Vee, Formel Ford, Formel Slicks (inkl F2, F3, Formel Ford 2000 och Sports 2000).

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Anders Åslunds fina Lola T70 är en av bilarna som vi kommer att få se i Sportvagnsparaden "Widenborg Tribute".
Finbilarna kommer att stå uppställda i gräsdepån.
Marknadsavdelningen med Mats Älfvåg, Mattias Johansson och "Ticko" Persson. Där kan ni köpa böcker, modellbilar, tidningar och annan nostalgia.
Motorcyklarna är med och uppvisningskör.
Musikunderhållning får vi också...

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram