Picko Troberg Racing lämnar STCC och satsar på historisk racing tillsammans med Erik Berger

Velodromloppet i Karlskoga
Tre gamla trotjänare inom Svensk Racing: Picko Troberg, Sven-Erik "Buris" Burehed och Erik Berger.

2013 satsade Picko Troberg Racing på STCC tillsammans med DHL. Tyvärr blev inte resultatet vad man hade förväntat sig. Parterna bestämde sig därför att göra en ny satsning på den racingserie som växer mest i Sverige, nämligen den historiska racingserien. Troberg valde att satsa på den mest meriterade racerföraren och tillika den äldste racerföraren i Sverige, nämligen Erik Berger!

-Jag blev trött på STCC i fjol. Jag håller på med detta för att det är kul och när det inte var kul i STCC väljer jag att satsa på något roligare i stället. Det är väl trevligt om jag kan hålla i gång gubben Berger ett tag till, säger Troberg.

Det är inte första gången de är i samma team. 1967 körde de i Team Tyger, Tyger, Tyger tillsammans med Boo Brasta och Anders Josephson. Under sextiotalet anlitade både Berger och Troberg Sveriges bästa trimningsfirma; Sportscars i Stockholm.

-Det känns fantastiskt kul att Troberg vill satsa på mig. Tänk att man skulle få ett sådant här ”proffskontrakt” när man snart är 89 år, säger Erik Berger.

I teamet kommer vi att få se tre gul-röda Escorter i år, som kommer att köras av Erik Berger och sonen Anders Berger, från Bengtsfors, samt Tomas Hall från Falkenberg. De kör i klassen för nyare standardvagnar under perioden 1972-1981 i den Racinghistoriska Cupen (RHK), som är den största racingserien i Sverige. I fjol hade de drygt 200 startande vid tre av sina fem största tävlingar!

I år inleds säsongen på Ring Knutstorp i maj under tävlingen Knutstorp Revival, som har Goodwood Revival som förebild. Man tror att tävlingen kommer att locka över 300 startande historiska racerbilar!

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

TeamTyger1967BrastaJosephsonBergerTroberg TomasErikAnders

 

 

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram