RHK på Bilsportgalan

RHKs monter på Bilsportgalan, här representerade av Benny Augustsson, Tomas Otterberg, Michaela Månlycke och Johan Månlycke.

RHK fanns representerat på Bilsport Custom Motor Show på Elmia i Jönköping under påskhelgen. I RHKs monter kunde man beskåda Benny Augustssons Ford Capri och Michaela Månlyckes Martini Mk27 Renault F3 som Nettan Lindgren körde säsongerna 1981-1982. Bilen är dock under renovering och det dröjer ett tag innan vi får se Månlycke bakom ratten i denna historiska F3:a. (Monter B04:84)

Ellen Svanberg håller på att bygga en Austin A35 för 1000cc Cupen och familjen hjälps åt med att bygga ihop bilen under själva mässan! Risken är dock att de inte får tillräcklig arbetsro för att få den färdig, men det är bara en ”killgissning”… (Monter C06:32)

Familjen Ellen, Tobias och Charlotte Svanberg gav sig på det ambitiösa projektet att bygga ihop Ellens Austin A35 under helgen på ELMIA!
Ellens farfar, Sören, saknades på mässan då han gick bort för några veckor sedan. Sören var en välkänd profil i 1000cc-depån då han alltid var med och hjälpte familjen Svanberg. Ellen kommer att kalla sin bil "Rafraf" till minne av hennes farfar, för det är ju farfar baklänges.

Det fanns även några fräna historiska bilar som är byggda för att gå fort rakt fram. Till exempel Glenn Billqvists senaste skapelse som han kallar Streamliner C16. Vi kunde även se en SAAB 92 som var byggd för de snabba saltöknarna i USA…

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

 

Glenn Billqvist har byggt ännu ett "monster". Den här gången en prototyp kallad Streamliner C16 med delar från 1939, bl a en rak 16 cylindersmotor från Buick på 8.2 liter!
Byggherren Glenn Billqvist poserar framför sitt nya fartvidunder.
En SAAB 92 byggd för att slå hastighetsrekord på sandslätterna i USA. 120 km/h i toppfart. Bakom ser vi bilen som Ronnie Peterson debuterade med på Dalsland Ring 1966 i F3, en Swebe.
Detta är väl nästan ett helgerån? Här har man på ett väldigt handfast sätt förenat ny och gammal teknik. En elkonverterad SAAB Sonett från 1968 med 100 hästkrafter och 45 mils räckvidd!

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram