RHK:s hedersmedlem Picko Troberg har avlidit i en ålder av 78 år

Gran Turismo i Stockholm
Gran Turismo i Stockholm där Picko presenterade Formel Trä - 2014.

Picko Troberg är en av svensk bilsports mest kända profiler, en person som de flesta svenskar känner igen och förknippar med motorsport. Som förare var han mångsidig och tävlade framgångsrikt både med formelbilar och olika standardbilar.

Även efter sin karriär som förare var han mycket aktiv med massor av projekt och teambildningar. Han var en eldsjäl och driftig affärsman, som alltid hade många järn i elden och inte stack under stolen med sina åsikter. Förmågan att vaska fram unga förmågor och hjälpa dem på traven bevisade han många gånger.

I fjol hade vi Picko som medarrangör av Velodromloppet. Tack vare hans engagemang och stora kontaktnät fördubblades åskådarantalet jämfört med året innan.

Vi, liksom resten av motorsverige, kommer att sakna Pickos entusiasm, drivande förmåga och viljan att förbättra svensk racing. Minnet av honom lever vidare.

Racerhistoriska Klubben

Hans Hillebrink

Ordförande

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram