– Grundad 1978 –

Riksmästerskapet – inför finalen

Johan Lund leder RM i Formelklassen och Per Skårner leder i Standardklassen.

Vi tar en titt på Riksmästerskapet för historisk racing efter årets näst sista tävling på Mantorp Park. I Standardklassen för 1000cc, Klass F, hade ledaren Per Skårner bromsproblem och kunde därför inte hänga med hela vägen till mål. Han lyckades rädda två pallplatser i alla fall och behåller ledningen (64p), men Torbjörn Andersson tog in några viktiga poäng och närmade sig i tabellen (60p). Reinhold Daubner tog årets första pallplats och han ligger trea i tabellen (36p).

I E-klassen var det för få deltagare till start, varför inga poäng delades ut denna gång. Jan Christians behåller därför ledningen på 44 poäng före Mats Berglind 26p och Gustaf Stenquist 24p.

I Formel Vee var det händelserika race, vilket fick konsekvenser i tabellen… Christer Oliw, Stefan och Melwin Nilsson försvann i en startkrasch i första racet och Nilssönerna tvingades bryta tidigt i andra racet med följdskador vilket gjorde att de tappade mark i tabellen. Johan Lund vann första racet och tog därmed över ledningen i mästerskapet från Melwin Nilsson. Johan har nu 68 poäng. Melwin blev alltså poänglös och ligger kvar på 50 poäng. Lars-Gunnar ”Vegas” Johansson hade den rätta turen när han vann det andra racet sedan Johan Lund haft en otrolig kamp med Pontus Bencsic hela racet som slutade med att de krokade ihop i näst sista kurvan. Det gjorde att Johansson kunde smita förbi och ta årets första seger. Han klättrade därmed upp till en delad andraplats i tabellen med 50 poäng.

I den äldre Formel Vee-klassen bröt som sagt Oliw i starten och Anders Bertilsson kom inte till start, men båda var med i andra racet där Bertilsson vann före Oliw och Jerker Vinberg. I tabellen leder Bertilsson på 58 poäng före Oliw med 52 och Göran Tjärnlund ligger trea på 35 poäng.

Nu återstår bara finalen i Falkenberg innan vi kan kora årets riksmästare.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

 

Bli medlem
Bli RHK-medlem redan idag genom att klicka här:

Klicka här!

Tävlingskalender

Här är tävlingarna som körs 2022:

20-22 Maj
Kinnekulle Historic Meeting

17-19 Juni
Velodromloppet Historic GP, Gelleråsen Arena

1-3 Juli
SSM, Ring Knutstorp

26-28 Augusti
Anderstorp Race Festival

16-18 September
Falkenberg Classic

Slumpvald Bild:
SSM Ring Knutstorp
Arkiverat