– Grundad 1978 –

Säsongen är nära…

Testhelg med SSK på Kinnekulle Ring. Solig och fin vårhelg.

Årets första tävling är bara några veckor bort. Premiären körs på Kinnekulle Ring tillsammans med SSK. Kinnekulle är den enda banan i Sverige som har behållt sin originallayout ända sedan premiären 1969. Det är en utmanande och teknisk bana där de bästa förarna höjer sig från mängden. Det är favoritbanan för många förare. Här krävs så mycket mer än en bra bil. Det gäller att hitta den perfekta linjen hela vägen runt banan, som bara består av kurvor. Inte ens rakan är rak!

Närmare hundra förare har hittills anmält sig till premiärtävlingen, vilket är lite i underkant. En anledning till detta är att många förare väntar på sin nya HTP-handling. Vi får verkligen hoppas att alla hinner få sina bilar besiktade i tid så att ingen skall behöva avstå premiären på grund av avsaknaden av ett dokument.

Ett fåtal förare deltog i SSK´s testhelg för att få bort rattrosten och för att kontrollera att alla timmar i garaget i vinter har varit till god nytta. De flesta fick svar på sina frågor och någon fick hemläxa… 1000cc Cupen passade på att ha sitt uppstartsmöte. Alla som var på plats längtade efter att säsongen skall dra igång. Nedan kan ni se några bilder på nya bilar, eller gamla bilar med nya förare. Vilka de är får ni reda på om några veckor när första racet körs!

Testhelg med SSK på Kinnekulle Ring. Solig och fin vårhelg. Testhelg med SSK på Kinnekulle Ring. Solig och fin vårhelg. Testhelg med SSK på Kinnekulle Ring. Solig och fin vårhelg. Testhelg med SSK på Kinnekulle Ring. Solig och fin vårhelg. Testhelg med SSK på Kinnekulle Ring. Solig och fin vårhelg. Testhelg med SSK på Kinnekulle Ring. Solig och fin vårhelg.

Bli medlem
Bli RHK-medlem redan idag genom att klicka här:

Klicka här!

Tävlingskalender

Här är tävlingarna som körs 2022:

20-22 Maj
Kinnekulle Historic Meeting

17-19 Juni
Velodromloppet Historic GP, Gelleråsen Arena

1-3 Juli
SSM, Ring Knutstorp

26-28 Augusti
Anderstorp Race Festival

16-18 September
Falkenberg Classic

Slumpvald Bild:
RHK Historic Meeting Kinnekulle Ring.
Arkiverat