Svenskt Sportvagnsmeeting 50 år

Det fanns många fina sportbilar att beskåda på utställningsområdet.

Malmö Sports Car Club (MSCC) har arrangerat Svenskt Sportvagnsmeeting i 50 år. De första tre åren på Scandinavian Raceway i Anderstorp, men sedan 1977 på Ring Knutstorp. I modern tid har SSM varit en av de absolut största racertävlingarna i Norden med över 300 deltagare när det var som störst!

Årets upplaga innehöll knappt 200 förare som fördelades i elva heat som innehöll Sportvagnsmästerskapet (SPVM), Riksmästerskapet i historisk Racing – Racerhistoriska Cupen samt ett inbjudningsheat för BMW Cup och Alfa Romeo CAR-Challenge.

Som så många gånger förr var vädret mycket nyckfullt med allt från solsken till hällregn och åska. Även om tävlingen är en Sportvagnstävling har de historiska racerbilarna under många år varit fler än sportvagnarna och det tävlas ju även med historiska sportvagnar… Se hela artikeln under Tävlingar.

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram