36:e Sportvagnsmeetinget på Ring Knutstorp

1000cc

Till helgen stundar årets största racingtävling i Sverige. Vi pratar naturligtvis om Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp som körs för 36:e året i rad. Detta har blivit sportbilarnas mecka och tillsammans med Racerhistoriska klubbens racingserie för historiska racerbilar är detta sommarens höjdpunkt för alla sportvagnsentusiaster. 287 bilar kommer till start varav de historiska är i majoritet med 184 bilar. 69 bilar kör i Sportvagnsmästerskapet. Dessutom är ytterligare två klasser inbjudna; Ginetta G20 cup och Porsche Sport Cup. Racen är uppdelade i 15 heat och för att hinna med allting körs kvalen redan på fredag för de flesta klasserna. Lägg där till att 176 bilar kör familjerallyt och ni förstår vilken fartfylld folkfest detta kommer att bli. I depån kommer vi dessutom få se fina bilar utställda från olika sportvagnsklubbar.

Detta är inte bara den största tävlingen i Sverige, det finns heller ingen, förutom Velodromloppet, som kan uppvisa en sådan mångfald av bilar. Vi pratar om ett spann från 1920-talet till dagens moderna bilar. Förarna kommer från hela Skandinavien. Den arrangerande klubben heter Malmö Sports Car Club, MSCC (tidigare MGCC). Den har funnits sedan 1956 och består av en samling sportbilsentusiaster som även anordnar träffar, teknikkvällar, resor och kör en egen klubbmästerskapsserie i racing. De har en klubbtidning som kommer ut fyra gånger per år. Svenska Bilsportförbundets ordförande Kåge Schildt har sina rötter i just MSCC.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram