Årspremiär för den Historiska Racing Cupen

16sturup_logo

Till helgen körs årets första deltävling i den Historiska Racing Cupen. Den största nyheten i år är att man för första gången kör på Sturup Raceway. För många av förarna är det första gången man besöker banan. Man började köra racing på Sturup Raceway redan 1989, men då var banan liten som en gokartbana. 2005 byggdes banan ut och den nya delen håller modern standard, men den gamla delen används också vilket gör att det känns som om man kör på två olika banor samtidigt. Ett dolt krön gör att det kittlar i magen och man vet aldrig vad som väntar på andra sidan.

Till premiärtävlingen har 80 historiska racerbilar anmält sig. Ginetta G20-Cup är gästklass och de har ett tjugotal deltagare. Eftersom det är Kristihimmelfärdshelg kör man tävlingen under fredag och lördag.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram