Dags för final i Falkenberg

Bosse Warmenius är bäste poängplockare inför finalen i RHK.

Till helgen körs Falkenberg Classic som är finaler både för Riksmästerskapet i historisk racing samt Sportvagnsmästerskapet. 200 bilar kommer för att göra upp om mästerskapet. I den totala RHK-Cupen leder Bosse Warmenius före Nicklas Nilsson och Johan Lund, men mycket kan fortfarande hända, eftersom man skall räkna bort sina två sämsta race. Josef Viktorsson ligger först på sjätte plats, men han har missat en tävlingshelg varför han kommer att få tillgodoräkna sig alla poäng i finalen!

I Sportvagnsmästerskapet har Björn Axelsson skrapat ihop mest poäng av alla än så länge. Lars Macklin har näst flest poäng och Torkel Kristensson är trea. Vi kan se fram emot mycket fin och spännande racing med bilar som spänner över ett otroligt brett åldersspann. De äldsta bilarna är nästan 100 år gamla!

Glenn Billqvist kör en av de gamla klassiska klenoderna som vi kommer att få se i helgen.

I den så kallade förkrigsklassen kör man två tävlingar, dels racing på vanligt vis och dels en regularitytävling där det gäller att köra så jämnt som möjligt. Men historisk racing handlar inte bara om att vinna, klubbens måtto är att ”de enda förlorarna är dem som aldrig kommer till start.” Den stora mångfalden är trevlig att se och det finns bilar för alla smaker.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram