Dubbelfinal under Falkenberg Classic

Västkustloppet i Falkenberg
Till helgen är det dags för Falkenberg Classic. Det är final för både Racinghistoriska Serien (RHK) och Sportvagnsmästerskapet (SPVM). Båda serierna kan med stolthet se tillbaka på en framgångsrik säsong där de har sett en god tillväxt med många nya bilar och förare. Helgens tävling är inget undantag. Drygt 250 bilar kommer att stå på startlinjen uppdelade i 13 heat. Några heat har blivit så stora att man har tvingats tacka nej till fler förare, banlicensen tillåter helt enkelt inte att alla får plats! Några heat har fått delas upp för att få med så många som möjligt. Medelåldern är lite högre än i modern racing, både på förare och publik. Det är många entusiaster som både kör och tittar på. Det är en kunnig publik som vet vad som väntar dem när de åker till Falkenberg i helgen.

I den totala RHK-Cupen leder Rolf ”Myggan” Nilsson inför finalen före Tommy Bencsik och L-G ”Vegas” Johansson, men reglerna säger att man måste räkna bort sin sämsta helg. Det innebär att Daniel Frodin och Ari Okasala också är med i kampen om totalsegern. De har missat var sin tävling och har därför redan räknat bort sin sämsta. Oksala är dessutom den ende som har chansen att ta full pott, eftersom han har vunnit alla race han har kört i år.

Vi tar som vanligt en tillbakablick i tiden. Vid tävlingen i Falkenberg för 10 år sedan var det knappt hundra förare som kom till start och det var tveksamt om tävlingen ens skulle köras. (Som tur är har utvecklingen bara gått framåt sedan dess...)

Bengt-Åke Bengtsson körde med en väldigt udda bil, en Chevrolet Corvair. Elmon Larsson gjorde debut i 1000cc Cupen med sin Austin A40 kombi! Roger Johansson och Catharina Hansen kämpade om segern i Formel Vee. Tomas Hall vann den nyare standardvagnsklassen. Vädret var väldigt varmt och det gick åt några topplockspackningar.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

BengtssonCorvair ElmonLarsson FormelVeeCatharinaHansen STDNyTomasHall

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram