– Grundad 1978 –

Dubbelfinal under Falkenberg Classic

Västkustloppet i Falkenberg
Till helgen är det dags för Falkenberg Classic. Det är final för både Racinghistoriska Serien (RHK) och Sportvagnsmästerskapet (SPVM). Båda serierna kan med stolthet se tillbaka på en framgångsrik säsong där de har sett en god tillväxt med många nya bilar och förare. Helgens tävling är inget undantag. Drygt 250 bilar kommer att stå på startlinjen uppdelade i 13 heat. Några heat har blivit så stora att man har tvingats tacka nej till fler förare, banlicensen tillåter helt enkelt inte att alla får plats! Några heat har fått delas upp för att få med så många som möjligt. Medelåldern är lite högre än i modern racing, både på förare och publik. Det är många entusiaster som både kör och tittar på. Det är en kunnig publik som vet vad som väntar dem när de åker till Falkenberg i helgen.

I den totala RHK-Cupen leder Rolf ”Myggan” Nilsson inför finalen före Tommy Bencsik och L-G ”Vegas” Johansson, men reglerna säger att man måste räkna bort sin sämsta helg. Det innebär att Daniel Frodin och Ari Okasala också är med i kampen om totalsegern. De har missat var sin tävling och har därför redan räknat bort sin sämsta. Oksala är dessutom den ende som har chansen att ta full pott, eftersom han har vunnit alla race han har kört i år.

Vi tar som vanligt en tillbakablick i tiden. Vid tävlingen i Falkenberg för 10 år sedan var det knappt hundra förare som kom till start och det var tveksamt om tävlingen ens skulle köras. (Som tur är har utvecklingen bara gått framåt sedan dess…)

Bengt-Åke Bengtsson körde med en väldigt udda bil, en Chevrolet Corvair. Elmon Larsson gjorde debut i 1000cc Cupen med sin Austin A40 kombi! Roger Johansson och Catharina Hansen kämpade om segern i Formel Vee. Tomas Hall vann den nyare standardvagnsklassen. Vädret var väldigt varmt och det gick åt några topplockspackningar.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

BengtssonCorvair ElmonLarsson FormelVeeCatharinaHansen STDNyTomasHall

Bli medlem
Bli RHK-medlem redan idag genom att klicka här:

Klicka här!

Tävlingskalender

Här är tävlingarna som körs 2022:

20-22 Maj
Kinnekulle Historic Meeting

17-19 Juni
Velodromloppet Historic GP, Gelleråsen Arena

1-3 Juli
SSM, Ring Knutstorp

26-28 Augusti
Anderstorp Race Festival

16-18 September
Falkenberg Classic

Slumpvald Bild:
2stdny080615-197
Arkiverat