Falkenberg Classic med historiska racerbilar och sportvagnar

Falkenberg Classic - Final för RHK & SPVM.

Till helgen är det dags för Falkenberg Classic. Det är bäddat för både nostalgi och dramatik när den historiska racingcupen kör sin final. Vi får också se Sportvagnsmästerskapets näst sista deltävling för året. Drygt 220 bilar är hittills anmälda till tävlingen och dessa är uppdelade i 14 heat som kör två finaler var! Det är alltså en gigantisk helg för både för förare, publik och arrangörer. Detta är det största evenemanget på Falkenbergsbanan i år.

Det är en härlig mix av standardbilar, GT och formelbilar. De äldsta är från 40-talet och sedan ser vi olika urval från alla tidsepoker ända fram till dagens moderna sportbilar. Det brukar flockas en hel del trevliga entusiastbilar även på parkeringen så det finns mycket att se i helgen. I förarleden är det också mer eller mindre kända stjärnor.

Hans Eklund (1000cc) och Björn Otterberg (Formel Ford) är de enda två förare som har full poängpott inför finalen. Skall de dela på titeln RHK-mästare i år, eller kommer någon av dem att vika ned sig? Skulle båda misslyckas står flera förare på rad och vill överta tronen.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram