Finaler för Racerhistoriska klubben och Sportvagnsmästerskapet i Falkenberg

NiklasJohansson

Till helgen är det dags för final för både den Historiska racingserien och Sportvagnsmästerskapet på Falkenbergs motorbana. Det kommer en hel del förare även från våra nordiska grannländer. Som vanligt är det en festlig stämning och en härlig inramning i depån som det brukar vara på finalen. Inom den historiska racingen är det den stora mångfalden som sätter lite extra krydda på tillvaron. Det finns bilar från i stort sett hela 1900 talet och ofta är det lika mycket att se i depån och på parkeringen som på banan. Att vinna är inte det viktigaste för alla förare, de enda förlorarna är dem som inte kommer till start! Deltagandet i de olika klasserna varierar lite från år till år. 1000cc Cupen är en stark klass med en härlig mångfald och en stark sammanhållning. Formel Vee är på uppgång igen efter några magrare år. De nyare standardbilarna har blivit så många att man har fått dela klassen. Mazda Miatorna har blivit i majoritet i Roadsport. I Modsport har man friare tyglar och där kommer idérikedomen för "hemsnickrarna" till sin rätt. Kort sagt kommer det att bli en härlig racinghelg i Falkenberg.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram