– Grundad 1978 –

Finaler under Falkenberg Classic

Falkenberg Classic

Falkenberg Classic 2015

Det är dags för årets största tävling i Falkenberg, nämligen Falkenberg Classic. Denna har med åren blivit en av de klassiska tävlingarna i tävlingskalendern för Sportvagnsmästerskapet och Racinghistoriska Cupen. Det är final för RHK, SPVM samt MX-5 Cup. 240 bilar är anmälda till årets final. Det är dessutom första året som man skall kora riksmästare i historisk racing!

En uppmärksammad comeback lanserades för någon vecka sedan när Erik Berger offentliggjorde att han gör comeback vid 91-års ålder. Han lämnade ju racingen under pompa och ståt vid finalen i fjol, men han fick ingen värdig avslutning på sin racingkarriär då han avslutade sitt sista race genom att vattenplana av vägen och skrota bilen mot en betongmur. – Hela året var fyllt av festligheter, men det kändes inte bra att avsluta racingkarriären med en krasch. Jag har grämt mig i snart ett år över detta och bestämde mig därför för att göra om mitt sista race, sa Erik Berger. Det är alltså ingen varaktig comeback, utan bara denna tävling som därmed blir hans sista någonsin.

Falkenberg Classic är inte bara en stor tävling, det finns mycket vackert att se både i depån och på parkeringarna. Dessutom är det utställning av sportbilar samt försäljning av lite smått och gott.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

 

Bli medlem
Bli RHK-medlem redan idag genom att klicka här:

Klicka här!

Tävlingskalender

Här är tävlingarna som körs 2022:

20-22 Maj
Kinnekulle Historic Meeting

17-19 Juni
Velodromloppet Historic GP, Gelleråsen Arena

1-3 Juli
SSM, Ring Knutstorp

26-28 Augusti
Anderstorp Race Festival

16-18 September
Falkenberg Classic

Slumpvald Bild:
RHK´s tredje deltävling, endagsrace på Mantorp
Arkiverat