För fjärde året i rad körs Nostalgia Racing Days & Classic Car Show

Formel Vee mönstrar ett stort startfält till årets Nostalgia på Mantorp Park.
Formel Vee mönstrar ett stort startfält till årets Nostalgia på Mantorp Park.

Det är dags för den fjärde omgången av årets racinghistoriska serie och det har blivit dags för Nostalgia Racing Days på Mantorp Park. 190 bilar är anmälda i RHK och Legends, som är gästklass i år igen. Vi kan förvänta oss mängder av fina bilar på sportbilsparkeringen. Detta har redan blivit en fin tradition på denna tävling. Mantorp Park är den snabbaste banan hittills i år för de tävlande och nu kan bilarna med större motorer äntligen få sträcka ut sig ordentligt! På de inledande tävlingarna har de små bilarna haft en fördel, men nu skall det bli åka av!

I RHK-tabellen är det ingen förare som har tagit full poängpott i år och det är därmed en öppen affär vem som skall bli årets slutsegrare. Fyra av de tio första förarna i totaltabellen kör Formel Vee och tabellen toppas just nu av Johan Lund, trots att han bara har tagit två segrar! Jämnhet är minst lika viktigt som att vinna om man skall sluta högt i ett mästerskap. I Riksmästerskapet leder Johan Lund formelklassen och Per Skårner standardklassen.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Även i år kommer vi att få se många fina bilar på sportvagnsutställningen på Mantorp Park.
Även i år kommer vi att få se många fina bilar på sportvagnsutställningen på Mantorp Park.

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram