Historiska racerbilar i Anderstorp

SSK-Premiär på Kinnekulle Ring. Soligt med kall vind.

Till helgen drar den Racinghistoriska klubben (RHK) igång årets säsong och man startar på den gamla GP-banan i Anderstorp. RHK är Sveriges största racingserie och till premiären är 130 bilar anmälda. Det är ett ansenligt antal bilar, men då skall ni veta att det brukar vara minst antal bilar i premiären... De dominerande klasserna den här gången är Formel Ford/ Formel Vee med 33 bilar samt den charmiga 1000 cc Cupen med 26 startande. Det är förare från alla Skandinaviska grannländer och i startlistan hittar vi en del nya namn också.

Historisk Racing är levande tidsdokument som varsamt bevaras av sina ägare. Det är historia, men även förnyelse då det kommer in nya gamla klasser med jämna mellanrum. Årets nyhet är att de nyaste standardbilarna numera är Grupp A upp till 1985. Anders Dahlgren är först ut att deltaga i denna nyaste klass. Han kommer att köra samma Mercedes 190 som han för 20 år sedan körde i SSK-serien.

Historisk Racing är så mycket mer än bara racing. Alla kör inte för att vinna. Det är en stor social sida med denna tävlingsform. Folk träffas för att dela sina intressen och för att få berätta och lyssna på hur det var på den gamla goda tiden. Det är en trogen och kunnig publik som följer RHK. Publiken ges unika möjligheter att komma nära inpå alla gamla klenoder, både förare och bilar.

Helgens tävlings körs tillsammans med den nystartade serien Swedish Racing League.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram