Dags för en historisk helg utan dess like!

Team215 knutstorp_revival

Hela våren har nyheten spridits flitigt i media och nu är det äntligen dags för Knutstorp Revival, den största tävlingen någonsin för historisk racing i Sverige!

Förebilden för denna tävling är den klassiska tävlingen Goodwood Revival i England. Dit brukar det komma drygt 100 000 åskådare varje år och de som kör måste få en personlig inbjudan för att få komma.

Riktigt så häftigt kommer det kanske inte att bli här i Sverige, men det blir garanterat årets häftigaste och största motorevent i Sverige i år. Det råder klädkod under helgen. Förarna och publiken uppmanas vara klädda i kläder från 40-, 50- eller 60-tal.

Racinghistoriska klubben kör alla sina vanliga klasser och dessutom deltar hela den danska racinghistoriska serien. Lägg där till en handfull norrmän och finnar och ni kommer att få se närmare 280 bilar på banan! Dessutom kommer ni att få se elva stycken Bugatti köra uppvisning. Så många Bugattis har inte funnits i Sverige på samma plats samtidigt någonsin förut!

Förutom alla tävlingar kommer det bli en rad aktiviteter som t ex MC-körning i ”dödstunnan”, antikmarknad, flygplansuppvisning, hickorygolf, gamla MC och trampcyklar, uppställning av bilklubbar och bilmuseum, underhållning av Mezzosopranen Anne Fredriksson och flera liveband, god mat och dryck i ”Smaka på Knutstorp”-tältet mm. Det kommer med andra ord att bli något i hästväg!

En av initiativtagarna till detta jätteevent är Picko Troberg, Sveriges snabbaste mustach! Inte nog med att han har jobbat massvis med eventet under nästan ett år, han kommer med ett nytt racingteam också! Satsningen i STCC ifjol blev inte som han hade tänkt sig, därför satsar han nu på historisk racing med nya namnet ”Team 215”. Förare i teamet är den evigt unge Erik Berger, som i år fyller 89 år, samt sonen Anders som ”bara” är 50 år...

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram