Nostalgia Racing Days på Mantorp Park

Nostalgia Racing Days logga 2015

Till helgen körs Nostalgia Racing Days på Mantorp Park. Det är årets näst sista deltävling i historiska racingcupen. Mantorp var en flitigt använd arena för historisk racing förr i tiden, men så trillade tävlingen ur kalendern. I fjol gjorde man comeback, efter tio års uppehåll, och i år bygger man konceptet vidare. I år satsar man mer på kringarrangemangen än i fjol och förhoppningsvis kommer det fler besökare. Drygt 160 bilar kommer till start. Formelbilsheaten är stora och även 1000cc Cupen. Historisk Racing innehåller en sådan mångfald att den vänder sig till alla besökare. Mantorp Park tillhör de snabbare banorna i Sverige så nu skall de historiska bilarna få sträcka ut ordentligt.

Tommy Jagerwall är en av profilerna från trakten, även om han flyttat till Skåne nu på ålderns höst. Han har kört racing i drygt 50 år och de senaste åren har han tillhört toppen i 1000cc Cupen. Nu har han sålt sin segermaskin och meddelar att han troligen har kört färdigt i 1000cc Cupen. Han har däremot inte sagt att han lägger hjälmen på hyllan ännu... Tommys sista race med sin BMC Cooper blev Erik Bergers jubileumsrace i Bengtsfors, som Tommy vann. – Det kändes verkligen som en perfekt inramning att få vinna tävlingen i Bengtsfors och sedan sälja bilen, sa Tommy.

Erik Berger fyllde 90 år i samband med jubileumsracet och i dagarna fick han mottaga ett diplom från Guinness Rekordbok där det står att Erik är världens äldste aktive racerförare! På Mantorp Park nu i helgen kör Erik sitt näst sista race någonsin...

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

 

 

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram