– Grundad 1978 –

Rekordstart för RHK

RHK Historic Meeting Kinnekulle Ring 2021 med Formel Vee.

Till helgen körs årets första tävling för den Racerhistoriska Cupen på Kinnekulle Ring med SSK som arrangör. Närmare 140 ekipage har anmält sig, vilket måste rekordhögt antal för en RHK-premiär!

Som vanligt är det Formel Vee och 1000cc Cupen som sticker ut med riktigt stora startfält. Formel Vee är uppe och töjer på gränsen till vad banan klarar av när det gäller antal bilar. Formel Vee har en mycket aktiv förarförening som ständigt hittar nya medlemmar. Målet för ordföranden Johan Lund är att de skall lyckas samla så många bilar att B och C-klassen kan få köra olika heat. Det är inte långt kvar tills de är där…

Kinnekulle Ring har ända sedan starten 1969 klassats som en riktig förarbana där förarens skicklighet är viktigare än bilens prestanda. En bana som sållar agnarna från vetet. Det är därför Kinnekulle Ring är favoritbanan hos många förare. Den attraherar både de små 1000cc:arna likväl som Torgny Johansson i sin vrålsnabba F2. Det har ju till och med körts EM-tävling för F2 en gång i tiden på Kinnekulle Ring!

Äntligen är det fritt fram för publiken att komma (det kostar 100 kr i inträde) och vi hoppas att många tar chansen att komma nu efter två år av restriktioner.

Tester och kval körs på lördagen och alla race körs på söndagen.

Nu kör vi!

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Bli medlem
Bli RHK-medlem redan idag genom att klicka här:

Klicka här!

Tävlingskalender

Här är tävlingarna som körs 2022:

20-22 Maj
Kinnekulle Historic Meeting

17-19 Juni
Velodromloppet Historic GP, Gelleråsen Arena

1-3 Juli
SSM, Ring Knutstorp

26-28 Augusti
Anderstorp Race Festival

16-18 September
Falkenberg Classic

Slumpvald Bild:
1fny100516-164
Arkiverat