Rekordstort Sportvagnsmeeting

40-års jubilium för Svenskt Sportvagnsmeeting med RHK & SPVM & Seven Racing.
Svenskt Sportvagnsmeeting med RHK & SPVM.

Det är dags för sommarens största racingevenemang för sportvagnar; Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp. I år passerar man 300 bilar med råge! Fördelningen är 200 historiska bilar och drygt 100 sportvagnar. Lägg där till drygt 100 sportvagnar som skall köra sportvagnsrallyt!

MSCC står som vanligt som arrangör och de är glada att de kan locka så många förare år efter år. Publiken brukar också hitta till detta arrangemang som är en fin start på semestern för många. Förutom all racing på banan finns det mycket att se i depån. I övre depån ställer många sportvagnsklubbar ut sina bilar. Det är rader med läckerheter för bilentusiaster.

Det finns alltid något att fira varje år. I år är det 50 år sedan Formel Vee introducerades i Sverige. Erik Berger fyller 90 år i sommar och kör sin sista säsong. Hoppas nu bara att det fina vädret håller i sig också så får vi en kanonhelg!

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Svenskt Sportvagnsmeeting
Förarna i Formel Vee 
Svenskt Sportvagnsmeeting
Formel Vee fyller 50 år i år
Svenskt Sportvagnsmeeting
Erik Berger fyller 90 år den 18:e juli 
40-års jubilium för Svenskt Sportvagnsmeeting med RHK & SPVM & Seven Racing.
1000cc Cupen

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram