RHK återvänder till Kinnekulle Ring

Svenskt Sportvagnsmeeting för 38:e gången.

Den Racinghistoriska Cupen skall köra årets fjärde deltävling nu till helgen. Platsen blir Kinnekulle Ring. Det blir ett kärt återseende, RHK har inte kört där sedan 2008. Banan är teknisk och det uppskattas av de flesta förare som tjatat länge på att få återvända till Kinnekulle. Banan är unik så till vida att den har exakt samma sträckning som när den invigdes 1969. Det gör att man kan jämföra tiderna genom alla år. Stockholms Sportvagnsklubb har sin bas i Kinnekulle och det är också de som arrangerar tävlingen åt RHK. Över 100 bilar är anmälda till tävlingen. Största klassen är 1000cc Cupen som har 23 bilar föranmälda. Vi kommer att få se Standard och GT-bilar från tidigt sextiotal till tidigt åttiotal. Formelbilarna spänner över ett ännu bredare område; Från femtiotalet till nittiotalet! Vi kommer att få se förare även från Finland, Norge och Danmark. Med andra ord kommer nostalgin att flöda under helgen vid de röda kullarna i Västergötland.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram