RHK kör deltävling utanför EU

HenrikHanssonFF

Den RacerHistoriska Klubben (RHK) kör årets näst sista deltävling nu i helgen på Vålerbanen i Norge. Det är tävlingen Classic & Sportscar Meeting, som är den största i sitt slag i Norge. Det är mest norrmän som kör, men det kommer en hel del förare från Sverige och även någon från Finland. Förutom RHK´s ordinarie klasser körs några norska klasser med BMW, Porsche och ett heat bara med Italienska bilar. Stämningen brukar vara mycket trevlig och framförallt brukar den gemensamma grillfesten på lördagskvällen vara en riktigt höjdare då man även förrättar prisutdelningen. För dem som gillar att köra på regn är Våler riktigt bra, för det brukar ofta regna här! Tyvärr blev det inget Nordiskt mästerskap i år, annars brukar finalen för det mästerskapet avgöras här. Finalen för den svenska serien avgörs i Falkenberg i mitten av september.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram