– Grundad 1978 –

RHK på Nostalgia Racingdays på Mantorp Park

StandardÄldre

Racerhistoriska Klubben kör nästa deltävling till helgen på Mantorp Park under Nostalgia Racingdays. Det är första gången sedan 2006 som RHK besöker Mantorp. Tävlingen är årets näst sista för RHK. Årets säsong har slagit alla deltagarrekord och serien växer så det knakar. Till helgen är 160 bilar anmälda. – Det är inte bara i Sverige som vi ser ett ökat intresse för gamla bilar och historisk racing, vi ser samma utveckling runt om ute i Europa, säger klubbens ordförande Pelle Svensson.

Svenskt Sportvagnsmeeting

Tyvärr kommer inte regerande mästaren i största klassen, 1000 Cupen, till start. Då menar vi Tommy Jagerwall, som är född och uppvuxen i Linköping. Mantorp Park blev en naturlig del av Tommys uppväxt. Under Velodromloppet tidigare i år drabbades Tommy av en hjärtinfarkt och hade det inte varit för ambulanspersonalens snabba ingripande hade han inte levt idag. – Jag är lyckligt lottad som var vid rätt plats vid rätt tillfälle så att jag kunde få snabb hjälp. Hade jag varit hemma hade jag troligen inte hunnit in till sjukhuset innan det varit för sent. Jag låg på sjukhuset i tre veckor och återhämtade mig bra. I dag känner jag mig helt ok, men jag har lagt hjälmen på hyllan tills vidare. Jag hade verkligen sett fram emot att få köra på min gamla hemmabana, men nu blir det inte så, säger Jagerwall som i alla fall kommer att finnas på plats och se tävlingen från läktaren.

Om vi tittar tillbaka till tävlingen som kördes på Mantorp 2006 var det premiären det året. Göran Boström körde sitt första race i sin nyrenoverade Lipton-Camaro. Hans Söderholm bröt av växelspaken, men lyckades ändå bli tvåa med sin ”hundkoja” och Anderz Johansson satte sin fina Formel Vee hårt i räcket i Pariskurvan. Sports 2000 var en klass som var på uppgång den gången. För längre sedan arrangerades riktigt stora tävlingar på Mantorp där Sportscar Show var det största evenemanget. Kanske Mantorp tillsammans med RHK kan återuppväcka en sådan gammal fin tradition igen?

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

GoranBoström AnderzJohansson

 

 

Bli medlem
Bli RHK-medlem redan idag genom att klicka här:

Klicka här!

Tävlingskalender

Här är tävlingarna som körs 2022:

20-22 Maj
Kinnekulle Historic Meeting

17-19 Juni
Velodromloppet Historic GP, Gelleråsen Arena

1-3 Juli
SSM, Ring Knutstorp

26-28 Augusti
Anderstorp Race Festival

16-18 September
Falkenberg Classic

Slumpvald Bild:
SSM Ring Knutstorp
Arkiverat