– Grundad 1978 –

RHK-premiär på Kinnekulle Ring

RHK-premiär på Kinnekulle Ring.

1000cc Cupen så som det såg ut på Kinnekulle Ring i fjol

Årets första tävling för den Racing Historiska Cupen körs nu till helgen på Kinnekulle Ring. Det brukar alltid vara svårt att ”väcka” alla förare i tid för första tävlingen, men i år ser vi en markant ökning mot tidigare år. Närmare 150 historiska racingbilar är anmälda.

En tydlig trend i startlistan är att det är de äldre bilarna som dominerar. 1000cc Cupen är som vanligt störst, men vi får även se stora heat med bilar från framför allt sextiotalet.
Vid Velodromloppet i fjol hade man den Engelska Formel Juniorklassen på besök. Helgens tävling ingår endast i RHK, men ändå har man lyckats locka fram ett imponerande startfält av dessa gamla klenoder.

Testdag för Legends i Karlskoga

Testdag för Legends i Karlskoga inför säsongen

Det stora utropstecknet inom racingsverige det senaste året är utan tvekan den nya klassen Legends. Det är små röramsbilar med platskarosser som liknar amerikanska 30-talsbilar. De kör också sin första tävling för året och de mönstrar 50 bilar till start! Så många bilar ryms inte på banan samtidigt, varför de får delas in i två kvalheat och sedan får de köra A- och B-final. Det var länge sedan vi fick se det upplägget på Kinnekulle Ring!

Picko Troberg poserar glatt framför två gamla Formula Juniorbilar som han själv har kört plus alla förarna som körde i klassen under helgen.

Picko Troberg poserar glatt framför två gamla Formula Juniorbilar som han själv har kört plus alla förarna som körde i klassen under Velodromloppet 2015.

En av de största racingprofilerna vi någonsin har haft gick ur tiden den 17:e april. Jag pratar naturligtvis om Picko Troberg. Han var en idéspruta och superentreprenör. Han ägnade hela sitt liv åt racingen. De senaste åren engagerade han sig för historisk racing och hans sista stora tävling blev Velodromloppet i fjol. Hans tuffaste race hade han mot cancern, och tyvärr förlorade han det racet… Picko skall begravas i Högalidskyrkan i Stockholm fredag den 13:e maj kl. 14.00.

Pickos team kör vidare till hans ära och i helgen får vi se förarna Bo ”Röfärgar´n” Söderqvist och Andreas Tysk tävla med Pickos klassiska gula färg.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Bli medlem
Bli RHK-medlem redan idag genom att klicka här:

Klicka här!

Tävlingskalender

Här är tävlingarna som körs 2022:

20-22 Maj
Kinnekulle Historic Meeting

17-19 Juni
Velodromloppet Historic GP, Gelleråsen Arena

1-3 Juli
SSM, Ring Knutstorp

26-28 Augusti
Anderstorp Race Festival

16-18 September
Falkenberg Classic

Slumpvald Bild:
1fny130511-007
Arkiverat