RHK tillbaka på F1-banan i Anderstorp

Michiel Campagne är en av holländarna som varit i Sverige förut och gasat. Nu är han tillbaka med alla sina klasskompisar i NKHTGT.

Den Racerhistoriska Cupen är tillbaka på klassisk mark nu till helgen när de skall göra på den gamla GP-banan i Anderstorp. RHK har inte körts på banan sedan 2013. Intresset är rekordstort inför comebacken då 200 förare har anmält sig till tävlingen!

Förutom RHKs ordinarie klasser kommer vi att få se en holländsk klass för GT och Standardbilar före 1965. Några av förarna har varit i Sverige och kört tidigare och under helgen passar några förare på att köra både i den svenska och den holländska klassen. Då pratar vi både om holländare och svenskar som dubblar.

Vi kommer att få se massvis med härliga historiska bilar i all sin glans på denna klassiska bana. Det var inte svårt att locka holländarna att komma hit och få köra på den forna GP-banan. Det är fria tester under fredagen, kval och första racet på lördagen och andra racet på söndagen.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram