Svenskt Sportvagnsmeeting 40 år

Svenskt Sportvagnsmeeting för 38:e gången.

Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp firar 40-årsjubileum i år. Tävlingen har i många år varit Sveriges största tävling, men i år spränger man alla rekord. Över 300 bilar har anmält sig till tävlingen! Man har legat precis under 300-strecket och nosat de senaste 10 åren, men nu spränger man äntligen drömgränsen! Bilarna fördelas på 14 heat och det blir ett tufft jobb att få allt att klaffa hela helgen. För att om möjligt ha en chans inleds kvalkörningarna redan under fredagen.

Det började en gång i tiden med att man körde de första tre åren i Anderstorp, men sedan har alla tävlingar körts på Ring Knutstorp. Arrangör är MSCC, som tidigare hette MGCC.

Som vanligt får vi se en blandning av sportvagnar och historiska racerbilar och som lite extra krydda har vi en supportklass som heter Seven Racing. Klassen körs i Danmark och Norge och som namnet antyder kör man med Lotus Seven kopior, antingen med bil eller MC-motorer. I Norge har man tagit fram en ny kaross till bilen, i fall ni inte tycker er känna igen bilen. Med den nya karossen har bilen fått ett modernare utseende, samt att aerodynamiken har förbättrats avsevärt.

Största klassen i helgen är de små charmiga 1000cc cupen där vi får höra gammalt hederligt tvåtaktssmatter, men även se snabba hundkojor med mera.

Det traditionella sportvagnsrallyt körs naturligtvis och sist men inte minst kommer depån att fyllas till bredden med häftiga sportvagnar där varje klubb har sin avdelning.

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

MSCC-logo jubileumslogo SSM-13-logo

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram