Sverige största racingtävling på Ring Knutstorp

SSM

Till helgen är det dags för årets största racertävling. Det är Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp. Över 280 bilar är anmälda till årets tävling. Detta är sportbilsälskarnas mecka. Inte nog med att vi kommer att få se massvis med härlig racing, det är späckat med godbitar både i depån och på parkeringsytorna. Dessutom körs naturligtvis det årliga sportbilsrallyt, som har sin målgång på Ring Knutstorp. Raceklasserna är uppdelade i 14 heat och förutom Sportvagnsmästerskapet och den historiska racingcupen får vi se lite modernare bilar i form av Ginetta G20 Cup och Radical. För att allt skall hinnas med körs tidsträningen redan på fredag. Magnus Ahlqvist kommer att uppvisningsköra Ronnie Petersons March från 1972. Stig Blomqvist, rallyvärldsmästare 1984, kommer också att uppvisningsköra, men i vad är ännu så länge hemligt... Picko Troberg kommer att vara föråkare i en gammal LeMans bil. Kort sagt det kommer att bli en härlig och intensiv racehelg!

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram