Velodromloppet - årets höjdpunkt för historisk racing

March721X

Som traditionen bjuder körs alltid Velodromloppet helgen före midsommar. Platsen är Gelleråsbanan i Karlskoga. 200 historiska racerbilar kommer att mötas på racerbanan och nästan lika många historiska bilar kör Velodromrallyt + att vi kommer att få se ett femtiotal gamla racermotorcyklar! På entusiastparkeringarna hittar vi ytterligare gamla klenoder. Det är inte helt omöjligt att vi även får se en gammal Formel 1 bil på banan! Kort och gott är detta ett evenemang som man inte får missa om man gillar gamla bilar och vill känna doften av bränt gummi, olja, bensin och varma bromsar. Det kommer förare från alla våra Skandinaviska grannländer samt från England, Tyskland och Frankrike! Räkna med spännande fighter på banan, för det är väl ingen som tror att det är paradkörning?

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram