Velodromloppet, årets största racingfest i Karlskoga

Velodromloppets

Som traditionen bjuder körs det klassiska Velodromloppet i Karlskoga helgen före midsommar. Det är naturligtvis den historiska racingcupen som kör sin stortävling. Det kommer förare från Finland, Norge och Danmark och tillsammans med supportklassen Ginetta G20 Cup blir det en bit över 200 tävlingsbilar! Det innebär att det är den största biltävlingen i Karlskoga i år!

Årets säsong startade i Anderstorp för en månad sedan och vi bjöds på fina fighter. Nu blir det ännu bättre med fler tävlande från fler länder. Velodromloppet ingår både i den Scandinaviska Cupen och i Norska Mästerskapet. De förare som tog dubbelsegrar i Anderstorp var följande: Niklas Johansson, Micke Östberg, Roger Adamsson, Ulf Lindberg, Tommy Jagerwall och Pentti Hildingsson. Nu blir det hårdare motstånd för dessa grabbar, kommer de att kunna försvara sina segrar? Till helgen får vi se!

Bengt-Åce Gustavsson - www.racefoto.se

Racerhistoriska Klubben

Racerhistoriska klubben grundades 1978. Verksamheten har under åren utvecklas och samverkar nu med motsvarande klubbar och sammanslutningar inom internationell Historic Racing.
© Copyright 2023 - Racerhistoriska Klubben - All Rights Reserved
En website från Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram