– Grundad 1978 –

Velodromloppet Historiskt Grand Prix

Velodromloppet i Karlskoga (RHK).

Det har blivit dags för årets höjdpunkt när det gäller historisk racing, nämligen Velodromloppet i Karlskoga. I år har man fått status Grand Prix, vilket var vanligt på sextiotalet, men inte så vanligt nu för tiden. Över 200 bilar är anmälda och lägg där till mer än 50 klassiska motorcyklar och 150 bilar i veteranrallyt! Det är dessutom rekord i antal norska förare, drygt 40 st!

Velodromloppet ingår i motorsportveckan i Karlskoga, där allmänheten erbjuds både dragracing, motorbåtar och mycket annat. Det finns många anledningar att fira i helgen. Tommy Jagerwall är en dem som har något speciellt att fira. Han gjorde sin SM-debut i racing just i Karlskoga för 50 år sedan. Han har en lång och framgångsrik karriär bakom sig både som förare och som teamchef. Han har matchat fram flera kända förare genom åren som t ex: Reine Wisell, Gunnar Nilsson, Micke Johansson och Kenny Bräck, för att nämna några. I dag är han ett aktat namn i 1000cc Cupen. Racinghistoriska Klubben firar 35 årsjubileum i år.

Det går naturligtvis aldrig att bortse från Erik Berger, som snart fyller 88 år. Han tog sin första seger i Velodromloppet redan 1960… Han kommer som vanligt till start med sin väl beprövade Ford Escort.

Vi kommer även att få se en lansering av en ny hemsida för historisk motorsport i helgen. På lördag släpps www.svenskracing.se. Där kommer man att få ta del av gamla racingresultat.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se

Bli medlem
Bli RHK-medlem redan idag genom att klicka här:

Klicka här!

Tävlingskalender

Här är tävlingarna som körs 2021:

22-23 Maj
Kinnekulle Historic Meeting

19-20 Juni
Velodromloppet Historic GP, Gelleråsen Arena

3-4 Juli
SSM, Ring Knutstorp

20-21 Augusti
Mantorp Classic Festival

18-19 September
Falkenberg Classic

Slumpvald Bild:
Nostalgia Racing Days på Mantorp Park med RHK & Legends.
Arkiverat